Művészeti munkaközösség

Megyei Rajzverseny


Szép mesterségek


Végzős művészeti osztály kiállítása


Mester és tanítványa kiállítás


Művészhét programja

2018.02.05. (h) 15.00 óra Mester és tanítvány, kiállítás megnyitó és kiadvány bemutató - Festőterem (Petőfi tér 8.)
2018. 02. 06. (k) 15.00 óra Handleres installáció avatása - Sopron, Várkerület, Mária szobor tere
2018. 02. 07. (sz) 14.30 óra A művészet hatása a személyiség fejlődésére Bodóczky István festőművész, egyetemi docens előadása - Handler N. SzI, Halász u 9-15., aula
2018. 02. 08. (cs) 14.30 óra Művésznap a 11. m osztály szervezésében, of. FA Handler N. SzI, Halász u 9-15., aula
2018.02.09.(p) 15.00 óra Grafika3 terem avató - Handler N. SzI, Halász u 9-15. B épület, 1,5. emeletKedves Egykori Diákunk!
A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája művészeti munkaközössége pályázatot ír ki minden egykori és jelenlegi tanára és tanulója számára abból az alkalomból, hogy az iskolában a művészeti képzés 10 éves. Kérjük, hogy alkotásával tegye színesebbé a kiállítás anyagát.

Tudnivalók:
- a pályázatra benyújtandó munka maximális mérete 50 x 70 cm, kiállítás kész állapot
- 1 db alkotás küldhető
- a technika és a téma szabadon választott
- a pályázati munka leadása: január 8 - 12. között Gondi Rita tanárnőnek
A pályázati munkákat a munkaközösség tanárai értékelik és a legjobbnak ítélt alkotások a 2018. február 5-én a Soproni Festőteremben nyíló kiállításon bemutatásra kerülnek.


Kedves Pályázó Tanuló!

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája művészeti munkaközössége pályázatot ír ki minden egykori és jelenlegi tanára és tanulója számára abból az alkalomból, hogy az iskolában a művészeti képzés 10 éves.
Tudnivalók:
- a pályázatra benyújtandó munka maximális mérete 50 x 70 cm
- a technika és a téma szabadon választott
- mindenki a saját ötleteit valósíthatja meg
- minden tanuló úgynevezett mentortanárt választ a művészeti munkaközösség tanárai közül, akivel a pályázati munkája alakulásáról megbeszélést folytat (minden tanárhoz 10 tanuló tartozhat)
- a megbeszélések ütemezése:
o 1. november 6 - 10. között
o 2. november 27 - december 3. között
o 3. december 11 - 15. között
o 4. január 3 - 5. között
- a pályázati munka leadása: január 8 - 12. között

A pályázati munkákat a munkaközösség tanárai értékelik és a legjobbnak ítélt alkotások a 2018. február 5-én a Festőteremben nyíló kiállításon bemutatásra kerülnek.

Rajzverseny második forduló

Az első fordulóra beküldött nagyszámú pályázat alapján a második fordulóra a megye tizenkét általános iskolájának diákjai jelentek meg intézményünkben, és izgatottan várták a második fordulót. A feladat ötlete ugyancsak az őszi jeles napok témaköréből adódott: egy ismert közmondást kellett az első forduló feladatának megoldásához használt eszközökkel megjeleníteni.

"Ha Katalin kopog, akkor karácsony locsog, viszont, ha Katalin locsog, akkor a karácsony kopog."

A megoldások rengeteg ötletet, humort, sajátos technikát vonultattak fel, így a 69 jelenlévő között 22 díjat osztott ki a zsűri. A zsűri elnöke Szőcs Géza grafikusművész volt, tagjai az iskola művészeti munkaközösségének tanárai.

Jövőre is várunk minden rajzolást - festést, művészetet kedvelő, szerető, értő diákot és felkészítő tanárt egy újabb feladat megoldásához és egy nagyszerű nap közös eltöltéséhez!


Alkotónap_17

A 2017. október 13-14-i hétvége sem múlhatott el a hagyományos "24 órás festés" megrendezése nélkül. Az első ecsetvonásokat a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, Králik Tibor vetette papírra és nyomban csatlakoztak is hozzá a szomszédos Petőfi Iskola diákjai Igrecz Kazalin tanárnő vezényletével. A 24 óra alatt szakadatlan munka folyt; nem volt olyan másodperc, hogy valaki ne dolgozott volna az aula padlóján, vagy az asztaloknál. A megjelentek, közöttük számtalan volt diákunk és a város általános és középiskolák diákjai is ecsetet ragadtak és örömmel fedeztünk fel ismerős arcokat a város lakosai közül.

A szervező művészeti munkaközösség nevében:
Gondi Rita és Dárdai Barnabás


Megyei rajzverseny - felhívás

Kedves Felső Tagozatos Diákok!
A soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája Művészeti osztályainak tanulói immár 10. éve a képzőművészet mellett elkötelezett diákok, akik közül sokan a korábbiakban kiírt Handler Megyei rajzverseny eredményes résztvevői voltak. Próbáljátok ki Ti is magatokat!

Az idei verseny témája: őszi jeles napok

Kategóriák:
1. Rajzolj legfeljebb 6 képben (képenként A5-ös formátumban) a mellékelt segédanyagok alapján egy rajzfilmhez vagy egy képregényhez jeleneteket!
2. Rajzold meg, vagy készíts makettet: milyennek képzeled valamelyik jeles nap egy eseményének helyszínét? (a rajz legfeljebb A3-as formátumú, a makett alapja legfeljebb A3-as formátumú legyen)
3. Készítsd el az "Őszi jeles napok." kiadvány borítóját (A4-es formátumban)!

Technika: tetszőleges

Jelentkezés: Egy versenyző több kategóriában is nevezhet, kategóriánként egy munkával, amelyeket 2017. november 10-ig kell az iskola címére eljuttatni (9400 Sopron, Halász utca 9-15).
A munkák hátoldalán a kategóriát, a pályázó nevét, lakcímét, iskoláját, osztályát és felkészítő tanárának nevét kérjük feltüntetni.

Lebonyolítás: A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban a beküldött pályaműveket értékeli a zsűri, a második fordulót 2017. november 23-án a Handler Nándor Szakképző Iskolában rendezzük.

Elbírálás: A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli és dönt arról, hogy mely munkák, illetve készítőik jutnak a második fordulóba. A legjobb pályamunkákat az iskolai pályaválasztási nyílt napokon (2017. november 12-24.) kiállítjuk. Az első forduló eredményéről és a második fordulóval kapcsolatos tudnivalókról a pályázókat az iskola levélben értesíti.
A két forduló összesített eredményei alapján a legjobbakat jutalomban részesítjük és a 2018 februárjában sorra kerülő képességvizsgálat eredményébe beszámítjuk.


Pályázat

Kedves Egykori Diákunk!

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképzõ Iskolája mûvészeti munkaközössége pályázatot ír ki minden egykori és jelenlegi tanára és tanulója számára abból az alkalomból, hogy az iskolában a mûvészeti képzés 10 éves.

Tudnivalók:
- a pályázatra benyújtandó munka maximális mérete 50 × 70 cm
- a technika és a téma szabadon választott
- a pályázati munka leadása: január 8 - 12. között Gondi Rita tanárnõnek

A pályázati munkákat a munkaközösség tanárai értékelik és a legjobbnak ítélt alkotások a 2018. február 5-én a Festõteremben nyíló kiállításon bemutatásra kerülnek.

SSzC Handler Nándor Szakképzõ Iskolája
Mûvészeti munkaközössége


Alkotónap - beharangozó

"Jó hangulatú, élvezetes 24 órát tudhatunk magunk mögött. Jövõre veletek, ugyanitt!" - ezzel a mondattal zártuk a tavalyi alkotónapot és idénre sem ígérhetünk kevesebbet!
Szóval: 2017. október 13-án 12 órától indul az alkotás - október 18-a, Szent Lukács (a festõk védõszentje) neve napjához közeli hétvégén - és tart másnap, 14-én 12 óráig.
Emellett azonban az arcfestés sem maradhat el és persze a munkától megfáradtakat teával, zsíros kenyérrel kínáljuk.
Bízunk abban, hogy az aula fala ebben az évben is tele lesz jobbnál jobb alkotásokkal, és a 10 éve fennálló mûvészeti képzésünk egyik jelképévé vált rendezvény lesz a 2017/18-as tanévben is.
Mûvészeti Munkaközösség