SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/016 | 9400 Sopron, Halász u. 9-15.

Intézmény logo

Soproni SZC Handler Nándor Technikum

HírekKözérdekű adatoke-ÉvkönyvKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. nov. 25.


Igazgatóság

    Alkotóként képzeli el jövőjét Bianka és Anna

    Mint minden évben, idén is megrendezték a SSzC Handler Nándor Technikumában az alkotó diákok tárlatát. Dely Bianka és Fettik Anna azok közé a végzős művészeti osztályosok közé tartozik, akiknek a műveit kiállították.

    Alkotóként képzeli el jövőjét Bianka és Anna

    A tárlat elsődleges célja, hogy a továbbtanulás előtt álló általános iskolásoknak és szüleiknek bemutassák, milyen munka folyik az intézményben. A kiállítás nagy részét a művészeti osztályok ebben a tanévben készült munkái alkotják: mintegy ízelítőt adva mindabból, amit az ötéves képzés során a tervezőgrafikus szakon el lehet sajátítani.

    – Az utolsó pillanatban döntöttem a Handler mellett, ugyanis az alkalmassági vizsga során nagyon megfogtak a feladatok és az egész környezet – mesélte Dely Bianka 13.M osztályos tanuló. – Nem bántam meg a választásomat, mert a tervezőgrafikus szakot és az iskolát is nagyon szeretem. Mivel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre készülök, már most megkezdem az előkészítő képzést Budapesten. Minden érdekel, ami művészet, ezért minél több területen és – ha lehet – külföldön is szeretném kipróbálni magam. A tervezés mellett szól, hogy hihetetlenül sokoldalú tevékenység, számtalan probléma megoldását is magában foglalja.

    Bianka osztálytársa és barátnője, Fettik Anna már általános iskolásként a művészeti pályán gondolkodott, a képzés mellett a Handler hangulata fogta meg. A hogyan tovább kérdése számára nem teljesen egyértelmű.

    – Mindenképp egyetemre szeretnék menni, ám a művészeteken kívül a pszichológia is nagyon közel áll hozzám – részletezte. – A kommunikáció mélyebb rétegei érdekelnek elsősorban. Nem tartom kizártnak, hogy a két érdeklődési területemet a későbbiekben majd összekapcsolom.

    A lányok az Erasmus program jóvoltából két hetet Görögországban tölthettek, ahol egy ukrán grafikus hölgy szakmai oktatásán vettek részt. A grafikus döbbentette rá őket, hogy a művészetet sokkal szabadabban is fel lehet fogni, mint ahogy addig hitték. Az ott készült alkotásaikat is megtekinthetjük a tárlaton. A végzős diákok kiemelték: rengeteget köszönhetnek osztályfőnöküknek, Horváth Bencének, valamint Rovó Anett és Schmuck Vivien tanárnőknek.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanműhelyünkbe látogatott Ress Károly férfi fodrász

    Tanműhelyünkbe látogatott Ress Károly férfi fodrász

    Ma megtisztelt minket és tanműhelyünkbe látogatott Ress Károly, a férfi fodrászat alfája és omegája!

    2024. márc. 25.


    Igazgatóság

    Alveola cég Beauty Akadémia szempillaépítő tanfolyamán vettek rész tanulóink

    Alveola cég Beauty Akadémia szempillaépítő tanfolyamán vettek rész tanulóink

    Az idei évben lehetőséget kaptak 12-13 évfolyamos tanulóink az Alveola cég Beauty Akadémia honlapján meghirdetett tanfolyamai közül hogy 50%-os kedvezménnyel elvégezhessék a szempillaépítő tanfolyamaikat.

    2024. márc. 25.


    Igazgatóság

    Bilenda termékbemutató

    Bilenda termékbemutató

    A Bilenda cég termékeivel ismerkedtek 03.18-án a Handler Technikum tanulói

    2024. márc. 20.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Soproni Szakképzési Centrum


    Soproni SZC Handler Nándor Technikum

    9400 Sopron, Halász u. 9-15.

    Telefon: +3699506490

    E-mail: info@handler.hu

    OM azonosító: 203051/016

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: 030740


    2024Soproni SZC Handler Nándor Technikum